samedi 7 novembre 2015

Den hellige dal.

Så er vi på vej mod Machu Picchu. I går tog vi afsted fra Cusco tidligt om morgenen med taxa (billigere end med bus når vi er 4) med retning mod den hellige dal. Første stop: Chinchero, en lille landsby i 3700 meters højde hvor vi skulle se en inkaruin. Det var godt at vi havde været et par dage i Cusco (cirka 3300 meters højde) så vi ikke fik højdesyge.
Selv om vi er så højt oppe, er det overraskende varmt : omkring 9-10 grader om morgenen og 18-19 grader om eftermiddagen men indtil videre har vejret været fint, letskyet og når solen er fremme er det ulideligt varmt. Man skal passe på solen for man bliver ikke brun men brændt på grund af højden. Det er begyndelsen på sommeren i Peru hvilket også er ensbetydende med regntid, men heldigvis har vi foreløbig kun haft en formiddag med regn. Det er selvfølgelig også i junglen at det regner mest. Lige en anden parentes : foreløbig vågner vi klokken 5 om morgenen (klokken 11 i Europa) hvor det bliver lyst og klokken 18 er det mørkt. Klokken 20 beder Victor om at komme i seng og der går ikke mere end et par minutter før han sover men så har det også vaeret en lang dag!
Tilbage til vores inkaruin. Her er et billede fra Chinchero.

Efter Chinchero gik det videre til Maras og Moray hvor vi skulle se nogle cylinderformede ruiner som inkaerne havde brugt som et laboratorium for dyrkning af afgrøder samt en fantastisk "saltmine".
Salinas, Maras 
Bagefter spiste vi frokost med vores chauffør på en god restaurant, stor buffet med lækre peruvianske specialiteter inden han kørte os videre til Ollantaytambo, endnu en lille by i den hellige dal, cirka 900 indbyggere og mindst dobbelt så mange turister (og det er lav sæson) i 2800 meters højde. Her skulle vi overnatte.
I formiddag har vi gået rundt i Ollantaytambos fantastiske ruiner. Her har stået blodige slag mellem inkaerne og spanierne. Det er utroligt bygningsværk. Man fatter ikke hvordan inkaerne har kunnet transportere stenblokke på mange ton op af klipperne! Drengene er også imponerede og forestiller sig hvordan de har kæmpet med spyd mod spaniernes bøsser.
Nu sidder vi i toget til Aguas Calientes, Macchu Picchu og er snart fremme. I morgen er det Machu Picchu here we come!!

1 commentaire:

  1. salut les amis!
    merci pour vos premières impressions....pour vos photos qui nous permettent de partager tout ça avec vous!!...
    fortes chaleurs à St Maurice ce WE!!
    Coline colle de la pâte à fixe sur le globe, sur les endroits où vous allez!
    grosses bises

    RépondreSupprimer