samedi 21 novembre 2015

Arequipa og Colca Canyon

Luksusbus - Cruz del Sur.
Fra Cusco tog vi vores første natbus til Arequipa - 9 timer. Victor var selvfølgelig dårlig og kastede op, heldigvis var der toiletter i bussen fordi vi havde valgt en vis luksus. Men det er også ensbetydende med sikkerhed for man bliver filmet når alle er kommet på bussen og busserne bliver fulgt via satellit.

Arequipa er en stor by; den fylder et meget stort område fordi der ikke er høje bygninger. Der er meget ofte jordskælv og byen er blevet ødelagt op til flere gange. Den er i øvrigt omringet af vulkaner mellem 5000-6000 meter høje som har sne på toppen.
Selve centrum er virkelig flot, resten af byen ligner enhver anden peruviansk by : ufærdige bygninger, vi ville nok sige slum. Vi blev kun 2 dage i Arequipa inden endnu en bustur på 6 timer til Cabanaconde i Colca Canyon.
Kvinderne i Cabanaconde.

Cabanaconde er en lille landsby, ret isoleret efter vores målestok som ligger på kanten af Colca Canyon, 1200 meter oppe over dalen. Det var meningen at vi skulle vandre 2-3 dage ned til bunden af dalen, men først blev Maxime syg meget kort og herefter Victor meget værre med diarré. Det endte med at vi hang fast der i 4 dage, så gad vi ikke blive der mere, måtte give noget medicin til Victor så han ikke skulle på toilettet hvert 5. minut og så tog vi bussen tilbage til Arequipa. I det mindste fik vi mulighed for at nyde udsigten over dalen.

Udsigt over Colca Canyon fra Cabanaconde.
Turen tilbage til Arequipa var også fantastisk : Victor havde det privilegium at sidde foran i minibussen sammen med chaufførerne (dog uden sikkerhedssele!) fordi bussen var fyldt til randen. Vi kørte igennem fantastiske men også golde landskaber og havde udsigt til de mange vulkaner i området hvoraf en er særlig aktiv. Vi kom op i 4910 meters højde (billeder på Victors og Maximes sider).
Udsigt over begyndelsen af Colca Canyon. 
Tilbage i Arequipa fik vi Victor på benene igen, men så var det Benoîts tur til at blive syg. Alligevel lykkedes det os at besøge det meget berømte nonnekloster hvor vi fik rundvisning på fransk. Interessant at høre om de grumme vilkår kvinderne havde levet under der.
Santa Catalina klosteret i Arequipa med en vulkan i baggrunden.
Ellers stod der lektielæsning, små gåture rundt i byen og afslapning på programmet inden turen gik videre til Puno og Titicacasøen.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire