vendredi 12 février 2016

Temuco og Nationalparkerne i Chiles centrum.

Et krater som eksploderede i julen 1988.
Endelig er vi kommet til et af højdepunkterne på vores tur : de mange nationalparker i Chiles centrum med søer, vulkaner, skove, ren natur!!
I Temuco hvor vi ankommer med natbussen har vi lejet en bil i 30 dage. Ren luksus. Slut med at slæbe rundt med alting på ryggen, med at tage busser fra beskidte, overfyldte busterminalen... Natur : here we come!
Vi starter med at køre et smut til kysten hvor jeg får en næsten søvnløs nat med mareridt om tsunamier. Alle steder ved
Glade vandrere midt i lavaen.

Den meget aktive vulkan Villarrica set fra Pucón. 
kysten ser man de her skilte med tsunami zone og evakueringszone og når man ser de store bølger og kan høre dem hele natten i hytten kan det godt virke rædselsvækkende.

Næste stop : El fundó Santa Teresa. Endelig skal jeg se den gård hvor Benoît har været to gange 13 år tidligere og hvor vi skulle have boet efter vores rejse i Asien og Oceanien i 2002. Det bliver en hyggelig dag sammen med den nuværende forvalter, Pierre og hans kone og 2 piger. Benoît og jeg får
De meget specielle træer, Araucarias,
i området.  
rundvisning på gården og efter en god nats søvn i forvalterboligen kører vi videre mod den første af mange nationalparker som vi har oplevet de sidste 3 uger.
Villarrica - man kan tydeligt se dampen...
Afslapning ved poolen.
Der er ingen grund til at jeg nævner dem alle. Der er bare en fællesnævner : overvældende natur; lige det vi elsker. Vi har vandret fantastiske ture, har prøvet at rafte på en flod, set fugle og andre dyr, vulkaner og søer i massevis og badet og haft det skønt. Vi kan snart ikke holde styr på alle vulkanernes og nationalparkernes navne og vi har langtfra set dem alle. Med den frihed en bil giver, har vi kunnet leje hytter udenfor byerne hvor vi har kunnet lave mad og har haft mere plads og grønne
Hos Armin og Nadia i Puerto Octay, det bedste hostal i Chile!
Vandretur rundt om Osorno.
En ibis i haven.
områder omkring os og lige nu er vi i øvrigt i Chiles bedste "hostal", en slags "bed and breakfast" hvor vi har udsigt til vulkanen Osorno fra vores vinduer med et morgenmåltid som vi aldrig har set magen til og hvor vi er omgivet af en kæmpe have med lavendler og frugttræer, georginer og mange andre blomster og buske og får i baghaven. Man kunne næsten tro man er i paradis.

I dag har det godt nok regnet og været meget gråt men det var også kun 3. gang på hele vores rejse så kan man klage. Vi kan lade billederne tale for sig selv.
Vores vandretur rundt om Osorno.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire